Team van de Wijk Prinsenland van start

Team van de Wijk Prinsenland van start

Team van de Wijk Prinsenland van start

Deze maand start Team van de wijk Prinsenland. In dit team zetten zorg- en welzijnswerkers zich samen met vrijwilligers en buurtbewoners in voor een leefbare wijk waarin iedereen meedoet en zo lang mogelijk veilig thuis woont. Bewoner Greet Kouwen (72) is in haar nopjes met het initiatief.

Met een grote glimlach komt Greet aangelopen. De 72-jarige bewoner van de Palladio flat in Rotterdam Prinseland is een sociale vrouw die zich graag inzet voor anderen. Het Team van de wijk kan daarom zeker op haar inzet rekenen.
“Ik vind het Team van de wijk zo’n leuk initiatief. Hiermee kan je elkaar helpen en sociale contacten opbouwen’’ zegt Greet. Zo helpt ze mee met het in elkaar naaien van gehaakte en gebreide lapjes om daar een deken van te maken. “Dit is zo leuk om te doen, zeker als je dat samen kan doen, lekker kletsen en ondertussen de deken maken, heerlijk’’

Zorg voor elkaar in Prinsenland

"Het maken van dekens is de ludieke eerste actie die het Team van de wijk organiseert. Met deze actie willen we de Prinsessenflats in een warm jasje hullen’’ vertelt Tamara de Beer. De actie staat symbool voor de warme deken die dankzij de zorg voor elkaar over de wijk komt. Tamara is wijkregisseur bij Lelie zorggroep en werkt in de Prinsessenflats die onlangs door de gemeente Rotterdam zijn aangemerkt als Thuisplusflat. “Team van de Wijk is een project, waarbij we mensen van de Thuisplusflat en daarbuiten willen helpen bij klusjes die zij zelf niet meer kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, de hond uitlaten maar ook activiteiten, zoals gezellig een stukje wandelen. Ook gaan we met en voor de buurtbewoners activiteiten organiseren in de ruimte die nu wordt gebouwd op de begane grond van de Madernaflat. Samen met onze medewerkers, stagiairs en vrijwilligers kunnen wij dit mogelijk maken. Mensen vanuit omgeving Prinseland kunnen zich opgeven om anderen te helpen bij een klusje, die zij zelf niet meer kunnen. Ook kunnen mensen zich aanmelden als ze zelf hulp nodig hebben. Zo maken we onze droom waar: Zorg voor elkaar in Prinsenland.”

Digimaatje gezocht

Greet vertelt dat ze zeker wel eens op iemands dieren wil passen of de hond wil uitlaten, ze is zelf namelijk gek op dieren. Ook is ze blij dat ze dankzij het Team van de wijk ook de hulp van een wijkgenoot kan krijgen. “Zelf ben ik niet zo’n held met digitale gadgets dus af en toe mag iemand mij daar wel mee helpen. Dat zou fijn zijn.”

Team van de wijk is gestart vanuit de Thuisplusflats in Prinsenland. De Thuisplusflats zijn flats waar veel mensen wonen die graag nog thuis willen wonen maar soms niet alles meer zelfstandig kunnen. “Door in deze flats zorg, welzijn, vrijwilligersondersteuning en activiteiten te organiseren, kunnen we zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen op de plek waar zij zich prettig voelen”, vertelt Tamara. Het Team van de wijk is een initiatief van Lelie zorggroep, waarbij ook Buurtwerk, Pameijer en Woonstad zijn aangesloten.

De bewoners van de Prinsessenflats hebben deze maand allemaal een flyer ontvangen waarin meer informatie staat over het Team van de wijk. Op de website kunnen alle wijkbewoners terecht voor meer informatie. Zij kunnen zich hier ook aanmelden als vrijwilliger en/of aangeven dat zij hulp willen ontvangen. Wie liever persoonlijk contact heeft kan bellen met 010-3091772 of langskomen op het tijdelijke kantoor van Team van de wijk aan de Palladiostraat 36. Tamara: “Als we allemaal ons steentje bijdragen, dan maken we samen het verschil en wordt Prinsenland een nog fijnere wijk om te wonen tot en met je oude dag.”


  • Ook vrijwilliger worden? Klik hier en geef aan hoe u wilt helpen.
  • Heeft u een hulpvraag? Geef het aan op deze pagina en wij koppelen u aan een vrijwilliger of medewerker
  • Benieuwd naar onze activiteiten in Prinsenland? Klik hier voor het overzicht.
010 - 309 17 72

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.