De Roadshow

De Roadshow

De Roadshow

Op donderdag 20 oktober vond bij Team van de Wijk Prinsenland aan de Madernastraat de Roadshow Digitale Thuiszorg plaats. MobileCare verstrekte namens Virtuele Thuiszorg informatie over producten. Dit werd gedaan door middel van een aantal speciale demonstraties. Buurtbewoners én medewerkers konden onder andere de nieuwste toepassingen van ROBOTMAATJE en de Olive toiletbril bekijken.

Digideal010

Team van de Wijk is via Lelie zorggroep onderdeel van de Digideal010. De Digideal010 is een in 2020 begonnen initiatief waaruit vanaf april 2021 23 projecten zijn gestart. Lelie zorggroep startte het project ‘Virtuele Thuiszorg binnen het Sociaal Domein.’ Het doel: Bewoners en mantelzorgers van de wijken Lage Land en Prinsenland digitaal een helpende hand bieden bij mogelijke hulpvragen.
Dat het project plaats vindt binnen het sociaal domein maakt dat er een verschil is met de normale Virtuele Thuiszorg. Namelijk dat Virtuele Thuiszorg binnen het Sociaal Domein gericht is op mensen die géén diagnose hebben en dus geen cliënt zijn. Het gaat hier om buurtbewoners en hun naasten. Door mensen ook te ondersteunen voordat zij thuiszorg ontvangen kan de zorg nog meer ontlast worden.

Hulpvragen

De hulpvragen zijn verdeeld in categorieën als; vitaal leven, veiligheid, vervoer, ontmoeten. Uit deze categorieën komen verschillende producten voort. Zo is er voor een mevrouw die bekend is met UWI’s de Sensara die meet hoe vaak zij per dag naar de wc gaat, zodat er tijdig wordt aangegeven wanneer toiletgebruik frequenter wordt en er dus sprake van een UWI kan zijn.
Voor een meneer met Parkinson is het Vivago zorghorloge ideaal omdat hij zelf niet meer goed kan spreken en voor een buurvrouw die 4-maaldaags medicijnen aan haar buurman gaf was de automatische medicijndispenser Medido de oplossing om weer grip op haar schema te krijgen.

Voor de toekomst

Virtuele Thuiszorg binnen het Sociaal Domein is dus een ideale oplossing om in de toekomst mensen praktisch te ondersteunen zonder zorg te hoeven verlenen. Mensen wonen langer thuis en dat kan door Virtuele Thuiszorg steeds beter.
Voor meer verhalen over de Virtuele Thuiszorg; https://www.leliezorggroep.nl/verhalen/zeker-in-huis-dankzij-slim-horloge

010 - 309 17 72

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.