Grote belangstelling voor Thuisplusflats in Rotterdam

Grote belangstelling voor Thuisplusflats in Rotterdam

Grote belangstelling voor Thuisplusflats in Rotterdam

Op 23 januari bezocht een brede delegatie Thuisplusflat de Helga in Rotterdam Het Lage Land. De groep bestond uit een aantal bestuurders van woningbouwcorporaties, wethouders en medewerkers van de gemeente. Zij werden in de Helga ontvangen door Aad de Kool (regiomanager) en Anita Mathoera (Team van de Wijk) die hen samen met Hanneke Schottert (projectleider Thuisplusflats) meenam in het programma.

Allereerst stond het bekijken van de Comfortwoning op het programma. De Comfortwoning is een kopie van een cliëntenkamer, ingericht met allerlei technische zorgmiddelen die het langer thuis wonen kunnen stimuleren. Hier werd gesproken met een wijkverpleegkundige van Lelie zorggroep en een collega van Pameijer, beide enthousiast over het project: “We kunnen nu aan veel meer cliënten zorg bieden!” Vervolgens deelde Aad de Kool de visie op het project en tot slot werd er in een presentatie ingegaan op de totstandkoming van het project en de rol van Team van de Wijk.

Thuisplusflat

De Thuisplusflats zijn een initiatief van de gemeente Rotterdam en verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Het geeft mensen de kans om zelfstandig te wonen, maar toch zorg te ontvangen. Het gat tussen zelfstandig wonen en wonen in een verpleeghuis was een stuk groter, totdat de Thuisplusflat in het leven werd geroepen.

Bewoners hebben een eigen huurwoning in het complex en wonen zelfstandig. Op de locatie is er een kantoor met teams van medewerkers. Wanneer nodig kunnen bewoners zorg en/of ondersteuning krijgen. Een ander voordeel is dat eenzaamheid sneller gesignaleerd wordt, ook omdat iedere bewoner een contactpersoon heeft én er verschillende activiteiten voor hen worden georganiseerd.

De Helga

Wooncentrum Helga is een van eerste zes locaties die in het voorjaar van 2021 omgedoopt werd tot Thuisplusflat, samen met de Prinsessenflat (Prinsenland), Leyerwaard/Grienderwaard (IJsselmonde), IJsselburgh (Beverwaard), De Kulk (Hoogvliet) en Wooncomplex Laurens (Ommoord). In de toekomst wil de Gemeente Rotterdam nog eens veertien Thuisplusflats realiseren. Deze wens kan ook rekenen op steun van het kabinet, dat Thuisplusflats ziet als een voorbeeld zijn van de zorg van de toekomst.

010 - 309 17 72

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.