Hoe zorgt het?

Hoe zorgt het?

Hoe zorgt het?

Wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) bezocht afgelopen vrijdag een aantal locaties van Lelie zorggroep. Wij willen graag aanwezig zijn in de wijk en doen er alles aan om mensen zo waardig mogelijk thuis te laten wonen. De wethouder ging op deze locaties in gesprek met de betrokkenen.

Comfortwoning

Allereerst bekeek Struijvenberg de nieuwe Comfortwoning in Thuisplusflat de Helga in Rotterdam Het Lage Land. Hij sprak hier met Aad de Kool (regiomanager Rotterdam) over de voordelen van technische hulpmiddelen in de Thuiszorg. In de Comfortwoning worden moderne opties die langer en veiliger thuis wonen mogelijk maken gedemonstreerd in een volledig ingerichte woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een touchscreen dat fungeert als digitale fotolijst, maar waarmee ook heel gemakkelijk contact gelegd kan worden met een hulpverlener, of aan een riem met heupairbag die voorkomt dat mensen hun heup breken wanneer ze vallen, of mobiele persoonsalarmering.

Zorgwinkel

Vervolgens werd zorgwinkel De kleine Burcht bezocht. Hier ging de wethouder in gesprek met Haya Goutier, die al 10 jaar in de zorgwinkel werkt. Ze spraken over het werk in de zorgwinkel en over ontwikkelingen in de zorg. In de zorgwinkel worden hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen en bedverhogers verkocht. Ook wordt deskundig advies verleend over gezondheid en vragen beantwoord op het vlak van wonen, zorg en welzijn.

Team van de Wijk

Tot slot bezocht de wethouder Team van de Wijk in de Prinsessenflat. Hier kwam hij op een high tea met bewoners waar hij meer hoorde over wat Team van de Wijk doet en hoe positief de invloed hiervan is. Team van de wijk is een initiatief van Lelie zorggroep, in samenwerking met Buurtwerk, Wooncompas en Pameijer. Team van de Wijk bespreekt met buurtbewoners wat zij nodig hebben om veilig, prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Dat kan van alles zijn: een maaltijd aan huis, een klusje in de tuin, de ramen zemen, de hond uitlaten of boodschappen doen. Geen vraag is te gek! Dit alles wordt uitgevoerd door een team van professionals, leerlingen en ervaren vrijwilligers. Ook zijn er de ontmoetingsruimtes, herkenbaar door de kleurrijke parasols die buiten staan.

De wethouder met omwonenden bij Team van de Wijk in de Prinsessenflat

010 - 309 17 72

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.