Nieuwjaarsborrel Team van de Wijk/ de Carmenhof

Nieuwjaarsborrel Team van de Wijk/ de Carmenhof

Nieuwjaarsborrel Team van de Wijk/ de Carmenhof

Afgelopen donderdag, 19 januari vond bij Team van de Wijk in Prinsenland een nieuwjaarsborrel plaats. De borrel werd georganiseerd in samenwerking met dagbesteding de Carmenhof, die sinds kort verhuisd is naar de Madernastraat. Geïnteresseerden konden een kijkje nemen in de nieuwe dagbestedingslocatie, gelegen pal naast de locatie van Team van de Wijk. Vervolgens konden zij één deur verder een kijkje nemen bij Team van de Wijk.

Dagbesteding

De dagbesteding van Lelie zorggroep verhuisde medio november vanuit de Helga (Rotterdam Lage Land) naar de ruimte aan de Madernastraat. Hier hoorde ook een naamsverandering bij. De nieuwe naam werd: de Carmenhof. Voor en tijdens het intrekken in het nieuwe pand werden er veel werkzaamheden verricht in samenwerking met de cliënten van de dagbesteding. “Er werden muren geschilderd en kasten gemaakt en de cliënten waren enthousiast om aan familie te laten zien wat zij gemaakt hadden.” Aldus Margit Kleiker, teamleider van de dagbesteding.

De nieuwe locatie biedt twee ruimtes waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. Een grote en een kleinere. Kleiker: “We kunnen de groepen nu zelfs nog opsplitsen en daarom meer activiteiten bieden.”
Ook is er genoeg ruimte voor de medewerkers op het nieuwe kantoor, dat gedeeld wordt met de lokale thuiszorgteams van Agathos thuiszorg.

Team van de Wijk

Voor Team van de Wijk is het fijn dat de Carmenhof nu in het naburige pand zit. Zo is het mogelijk om, wanneer er geen dagbestedingsactiviteiten zijn, een of meerdere van de ruimtes te gebruiken. Verder is het hebben van meer collega’s nabij goed voor de sfeer en samenwerking.

Goede voornemens

Om het nieuwe jaar goed te beginnen bedacht Team van de Wijk een actie om goede voornemens te collecteren. Niet de voornemens die mensen voor zichzelf hebben, maar die waarmee ze een ander kunnen helpen. Met een collectebus in hand gingen medewerkers van Team van de Wijk langs de deuren om mensen te vragen om op een kaartje in te vullen wat zij dit jaar gaan doen voor een ander. Team van de Wijk geloofd dat iedereen iets kan doen voor een buurman of buurvrouw om zo de buurt een stukje mooier te maken.

De kaartjes konden ingeleverd worden op de nieuwjaarsborrel waar een collectebus stond.

Actie gemist? Niet getreurd: Helpen kan altijd. Neem contact op met Team van de Wijk om te vragen wat u kan doen!

010 - 309 17 72

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.