Ontmoetingsruimte Team van de Wijk geopend

Ontmoetingsruimte Team van de Wijk geopend

Ontmoetingsruimte Team van de Wijk geopend

Nieuwe plek voor activiteiten Prinsessenflats en omliggende wijk

“Gezelligheid kent geen tijd,” zei een van de bewoners van de Prinsessenflats, en dat was zeker te merken bij de opening van de nieuwe ontmoetingsruimte van Team van de Wijk. Bewoners van de Prinsessenflats hebben dinsdag kennis kunnen maken met Team van de wijk en de nieuwe ontmoetingsruimte.

De Prinsessenflats in Prinsenland is een van de eerste thuisplusflats in Rotterdam. In een thuisplusflat wonen senioren zelfstandig met zorg dichtbij. Een geschikte ruimte in de flat waar je elkaar kunt ontmoeten en terecht kunt met vragen, ontbrak tot nu toe nog. Op de begane grond aan de Madernastraat is daarom een ontmoetingsruimte gemaakt. In deze ruimte kunnen bewoners een kopje koffie drinken, activiteiten bijwonen en vragen stellen aan Team van de Wijk. “Ik kan nu nog alles zelf, maar ik vind het een fijn idee dat ik hier naar toe kan om hulp te vragen als dat later wel nodig is” vertelt een van de bewoners. Op deze manier is er altijd hulp om de hoek en een plek voor gezelligheid.

Bewoners enthousiast

“Ik was zo benieuwd hoe de nieuwe ruimte er uit zou komen te zien, elke keer liep ik langs en zat ik naar binnen te gluren,’’ vertelt mevrouw Kouwen een van de bewoners van de Prinsessenflats. “Ik ben binnen geweest en ik vind het prachtig!’’ De bewoners waren erg enthousiast over de nieuwe ruimte en kunnen niet wachten om andere bewoners hier te ontmoeten en activiteiten bij te wonen. “Het lijkt mij leuk om bijvoorbeeld een zanggroepje te beginnen samen met andere bewoners.” vertelt een bewoner. Een ander vertelde: “samen rummikuppen dat lijkt mij echt gezellig.” Mevrouw de Wilde, een van de bewoners, bedacht de naam van de ontmoetingsruimte: ‘Amaliahof’. Dit past goed bij de andere ontmoetingslocaties in de buurt en natuurlijk bij het thema prinsessen.


De ontmoetingsruimte

’’Ik kan nu nog alles zelf, maar ik vind het een fijn idee dat ik hier naar toe kan om hulp te vragen als dat later wel nodig is.’’ vertelt een van de bewoners. In de ruimte kunnen bewoners een kopje koffie drinken, activiteiten bij te wonen en vragen stellen aan Team van de Wijk. . Op deze manier is er altijd hulp om de hoek en een plek voor gezelligheid. Bij de opening van de nieuwe ruimte werd ook de nieuwe naam onthuld, de ruimte zal nu voortaan Amaliahof heten.

Samenwerking

Team van de Wijk is een initiatief van Lelie zorggroep in samenwerking met Woonstad Rotterdam, Gro-up Buurtwerk en Pameijer. Samen zoeken zij mogelijkheden om wonen, zorg en welzijn voor en met de wijkbewoners verder te verbeteren. Aad de Kool (initiatiefnemer van Team van de Wijk en regiomanager bij Lelie zorgroep) is trots op deze samenwerking en ziet uit naar de volgende stappen van Team van de Wijk. Mohammed el Achkar (bestuurder Woonstad Rotterdam) vertelt dat Woonstad het belangrijk vindt dat senioren fijn wonen. “Een toegankelijke woning is daarbij belangrijk, maar ook dat je gemakkelijk zorg kunt regelen als je dat nodig hebt of buurtbewoners kunt ontmoeten. Als woningcorporatie kun je dat niet alleen. Daarom zijn wij blij met deze samenwerking met zorg en welzijn.”


Meer weten over Team van de Wijk

Informatie over Team van de Wijk en de activiteiten in de ontmoetingsruimte vind je op www.teamvandewijk.nl/prinsenland of kom langs bij Amaliahof aan de Madernastraat 334 te Rotterdam 

010 - 309 17 72

Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.